Nieuwsbrief 2 juni 2023

Beste ouders/verzorgers,

Luilak
Afgelopen dinsdag heb ik u geïnformeerd over de uit de hand gelopen luilak-activiteiten rond De Bonte Mol. Ik was daar boos en teleurgesteld over.

Op mijn bericht heb ik veel reacties ontvangen. Positieve reacties die laten zien dat school en ouders op dezelfde lijn zitten. Dat geeft een goed gevoel.

In allerlei teksten van De Bonte Mol staat dat kinderen hier niet alleen rekenen, taal en lezen leren, maar dat onze school ook een ‘oefenplaats voor het leven’ is. We willen onze kinderen opvoeden tot mondige burgers. We willen ze leren verantwoordelijkheid te dragen.
Het maken van ‘fouten’ hoort daarbij. Het is de taak van volwassenen om kinderen daarbij te begeleiden. Dat is een belangrijke taak. Ons voorbeeldgedrag is daarom erg belangrijk.
Ouders en medewerkers van school zijn dus partners die vanuit dezelfde grondgedachte opvoeden in het belang van onze kinderen.

Ik heb gisteren met enkele kinderen van onze school om tafel gezeten. Kinderen die zeer schuldbewust waren. Kinderen die precies konden verwoorden waarom het echt niet goed was wat ze hadden gedaan (en daarbij voelde ik de steun van hun ouders). Het waren fijne en open gesprekken. Eerlijke bekentenissen.
Ook dat is leren. Fouten erkennen, gecorrigeerd worden, met vallen en opstaan de wereld verkennen.

De oprechtheid van onze kinderen spatte er gisteren vanaf. En dat doet mij goed. Ze hebben een stevige les geleerd.
De gesprekjes sloten we telkens af met een stevige handdruk en een glimlach. Dit is geweest. Uitgesproken. Afgerond. Met vertrouwen kijken we naar de toekomst.

Groep 7-8
De sollicitatiecommissie had op basis van de gesprekken op 24 mei unaniem een kandidaat voorgedragen. Deze kandidaat wilde graag nog even komen kijken op De Bonte Mol. Dat is afgelopen dinsdag gebeurd. Gelukkig kunnen wij u melden dat juf Lisa Appel volgend schooljaar fulltime onze nieuwe collega in groep 7-8 wordt. Wij zijn heel blij dat er uit verschillende sollicitanten gekozen kon worden. Dat is in deze tijd met grote lerarentekorten bijzonder!
Juf Lisa zal dit schooljaar nog een aantal keren langskomen om te kijken hoe we hier werken.
Ze werkt nu op een andere school van Blosse en heeft daar groep 8.

Juf Judith gaat na de zomervakantie op de Zonnewijzer in groep 6-7-8 in Heerhugowaard werken. De Zonnewijzer is een jenaplanschool. Dat zal best even wennen zijn, want de Zonnewijzer is een grote school en dat is echt anders dan het werken op een kleine dorpsschool.
We wensen juf Lisa en juf Judith nu alvast een heel fijn schooljaar 2023-2024. Tot de zomervakantie werken ze allebei nog met veel plezier in hun huidige groep.

Juf Chantal
Onze onderwijsassistent/bso  juf Chantal beëindigt haar werkzaamheden bij Blosse. Juf Chantal blijft hier tot in de zomervakantie werken. We bedanken haar voor haar inzet op De Bonte Mol.
Met het team van De Bonte Mol gaan we de komende tijd onderzoeken hoe we in schooljaar 2023-2024 de uren onderwijsassistent het best kunnen gaan inzetten. Voor de uren van de bso zal binnenkort een sollicitatieprocedure worden opgestart.
 

Met vriendelijke groet,
René Venneker

newsletter newsletter