Boos en teleurgesteld

Boos en teleurgesteld

In de meeste plaatsen van Nederland is de luilak-traditie inmiddels verdwenen. Zo niet in Schermerhorn. Ik start net mijn computer op. De tijd hiervoor ben ik bezig geweest met een vervelende klus. Een klus waar ik niet alleen boos en teleurgesteld om ben, maar ook behoorlijk verdrietig.

Enkele personen hebben afgelopen weekend (ik neem aan op zaterdag) de school schade toegebracht. Schade in de zin van strafbare feiten én schade omdat ik de teksten en tekeningen op ons schoolgebouw walgelijk vind!

Even voor alle duidelijkheid. Het schoolterrein is na lestijd VERBODEN TERREIN. Dit staat aangegeven op borden. Het is dus strafbaar op zonder toestemming op het schoolplein aanwezig te zijn. En het is zeker verboden als je de boel wilt vernielen. Wij troffen vanmorgen een schoolgebouw aan waar we ons voor schamen. En ik hoop dat de ouders van de daders zich ook schamen en in gesprek gaan met hun kind(eren). Dit is geen onschuldige luilak-grap, maar veel ernstiger.
Wat heb ik vanmorgen aangetroffen:

Duct tape. Het plakken van duct tape zorgt ervoor dat het schilderwerk beschadigt. Bij het verwijderen van duct tape neem je vaak de verf mee.

Zeep / boter op de ramen. Dit lijkt onschuldig, maar de vettigheid van bijvoorbeeld boter zorgt ervoor dat de schoonmakers die onze ramen en kozijnen binnenkort schoonmaken veel langer bezig zijn. Dit zijn extra kosten voor de school.

Lopen op het dak van school. Dit is niet alleen gevaarlijk (je zou maar uitglijden en naar beneden vallen), maar ook beschadigt de dakbedekking hierdoor. Als het over een half jaar ergens gaat lekken zou dat best eens te maken kunnen hebben met het rennen op het dak.

Teksten en symbolen. Droevig om te zien dat er hakenkruizen en racistische woorden op de ramen geschreven stonden.

Vervelende tekeningen in combinatie met namen van kinderen. Ook dit is uitermate laf, sneu en treurig.

Ik heb nog niets uitgezocht over wie dit heeft gedaan. Ik heb er ook eigenlijk helemaal geen zin in om dat uit te zoeken en ook daar nog eens tijd aan te spenderen. Ik wil dus aan alle ouders van De Bonte Mol vragen of zij aan hun kind willen vragen of die hierbij betrokken is geweest.  

Ik heb foto’s genomen van de vervelende teksten en symbolen. Als ik contact heb met de wijkagent ga ik dit bespreken. Ik weiger namelijk te accepteren dat we dit normaal moeten vinden. Dit is namelijk niet normaal.
Op De Bonte Mol proberen we onze kinderen waarden en normen bij te brengen. Ik neem aan dat alle ouders hierbij coöperatief met ons samenwerken. Dat is dit weekend niet gelukt en dat raakt me. Daar ben ik enorm teleurgesteld over.
 

Met vriendelijke groet,
René Venneker

update update