Kippenvel

Beste ouders/verzorgers,

Ik was vorige week vrijdagmiddag in groep 7-8. Ik was uitgenodigd door een leerling uit groep 6 die haar spreekbeurt in groep 7-8 ging houden. Een prachtige spreekbeurt over mensen met het syndroom van Down. Aan het eind stelden de kinderen allerlei vragen die keurig en eerlijk werden beantwoord. Wat mooi om zo’n spreekbeurt bij te wonen. Dat zijn van die momenten dat ik vol bewondering, en met kippenvel op mijn armen, kijk naar een nieuwe generatie.

De spreekbeurt eindigde met het verzoek om vandaag op 21 maart twee verschillende sokken te dragen (de Sock Challenge). Het is een manier om samen begrip en respect voor diversiteit te verspreiden.
Inclusief onderwijs ondersteunt de diversiteit van leerlingen, die leren toleranter te zijn voor elkaar. Het helpt vooroordelen en barrières af te breken en stelt mensen met een handicap, ook die met het Downsyndroom, in staat levenslange vriendschappen aan te gaan.
Ook ik draag vandaag 2 verschillende sokken en als ik ze vanavond uittrek denk ik met een glimlach terug aan een mooie spreekbeurt én aan hoe we op De Bonte Mol proberen om inhoud te geven aan inclusief onderwijs.
De Bonte Mol; Samen leven, Samen leren.

René Venneker

sokken sokken