Nieuwsbrief 17 maart 2023

Beste ouders/verzorgers,

Anonieme schenker
Een anonieme schenker uit Schermerhorn heeft ons onlangs een computer en een ipad geschonken. Ze worden inmiddels door onze kinderen gebruikt. Bedankt!

Juf Saskia
Juf Saskia Smith is weer op de weg terug. Ze is inmiddels op haar werkdagen (deels) op school aanwezig. In de komende weken zal zij steeds vaker weer voor groep 3-4 staan. We hopen dat zij over een maand weer op maandag, dinsdag en woensdag inzetbaar voor groep 3-4 is.


Vakleerkrachten gym
Op maandag en op woensdag hebben we vacatures voor een vakleerkracht bewegingsonderwijs. We hopen dat Alkmaar Sport spoedig een nieuwe vakleerkracht in dienst kan nemen voor de kinderen in Schermerhorn. Wij kunnen dat zelf niet regelen. Er is namelijk een aantal jaren geleden gekozen om het bewegingsonderwijs bij Alkmaar Sport onder te brengen.


Juf Daniëlle 25 jaar in dienst

Juf Danielle was onlangs 25 jaar in dienst van De Bonte Mol. Dit gaan we binnenkort met het team vieren. We wensen juf Daniëlle nog vele prachtige jaren in het onderwijs. Waarschijnlijk zit zij nu ongeveer op de helft van haar onderwijscarrière. Dan kunnen we nog 25 jaar genieten van al haar kwaliteiten!

 

Rapporten / gesprekken
Het voelt altijd enigszins vreemd, maar we zitten nu ongeveer op de helft van het schooljaar. Daarom zijn de rapporten met de kinderen meegegaan en worden er 10-minuten-gesprekken gevoerd.
Naast de resultaten op het gebied van taal, lezen en rekenen, is ook het welzijn van de kinderen van groot belang.

Met het team kijken we dit schooljaar heel kritisch naar ons huidige rapport en de manier waarop we alle vorderingen van de kinderen bijhouden. Ook naar de manier waarop we kinderen en ouders informeren. Over sommige onderdelen zijn we tevreden, over andere onderdelen niet. In schooljaar 2023-2024 hebben we in ieder geval een ander rapport. De komende tijd gaan we uitzoeken hoe dat er precies uit gaat zien. Hoeft nu ook nog niet klaar te zijn. We zitten voorlopig nog in schooljaar 2022-2023.

newsletter newsletter