Audit op De Bonte Mol

Beste ouders/verzorgers,

Op De Bonte Mol maken we elke dag keuzes. Keuzes voor de korte termijn (bijvoorbeeld; welke instructie moet ik morgen precies geven of welke tekst ga ik morgen gebruiken voor begrijpend lezen) en keuzes voor de langere termijn (bijvoorbeeld; met welk leerlingvolgsysteem kan ik de kinderen goed volgen en van de juiste feedback voorzien).

Bij Blosse kijken we ook regelmatig bij elkaar op school. Dat noemen we een audit. 
Daarom komen op dinsdag 7 februari een paar directeuren van andere basisscholen, samen met het hoofd kwaliteit van Blosse, een hele dag kijken op De Bonte Mol. Ze gaan in alle groepen observeren, bekijken de resultaten van het onderwijs en bevragen ons over de keuzes die De Bonte Mol maakt. Aan het einde van de dag krijgt het team daar een terugkoppeling van. We zijn benieuwd naar de bevindingen van deze audit-groep.
Zodra we hun eindrapport hebben ontvangen zullen we u ook informeren over hun bevindingen.

In het voorjaar ga ik als auditor enkele dagen naar 2 andere basisscholen. Dan bekijk ik daar lessen en voer ik gesprekken met directie, intern begeleider, leerkrachten en kinderen.
We doen deze audits bij Blosse omdat we weten dat scholen ook van elkaar kunnen leren. Deze dagen zijn dus bedoeld om elkaar feedback te geven. Niet om te veroordelen, maar om er samen voor te zorgen dat elke school de juiste keuzes maakt. Dit allemaal in het belang van alle kinderen die op onze scholen zitten en in het belang van alle medewerkers die elke dag hun uiterste best doen om kinderen verder te helpen.

Met vriendelijke groet,
René Venneker

newsletter newsletter