Nieuwsbrief 17 januari 2023

Beste ouders/verzorgers,

Hondenpoep
Voor de tweede keer in korte tijd lag er deze week hondenpoep op het schoolplein. U kunt zich vast voorstellen dat dit vies is. Niet alleen buiten, maar ook in het gebouw hebben we hier vervolgens last van. Als u toevallig ziet welke hond dit doet, wilt u dan aub de eigenaar aanspreken?
Bij voorbaat dank!


BSO op vrijdagmiddag?
Af en toe komt het volgende verzoek bij de opvang van Blosse binnen: Is er ook BSO op vrijdagmiddag? Het antwoord is nu telkens ontkennend. Het zou echter best zo kunnen zijn dat er meerdere ouders op de vrijdagmiddag behoefte hebben aan BSO. Dat weten we nu niet.
Als u elke vrijdagmiddag gebruik wilt maken van de BSO op De Bonte Mol, wilt u dat dan melden bij Blosse?
Voor aanmeldingen kunt u bellen met de afdeling klantcontact 072-5660200.
En even voor alle duidelijkheid. De BSO kan pas gestart worden als er voldoende kinderen worden aangemeld.

 

Juf Saskia
Juf Saskia van groep 3-4 is in ieder geval tot einde januari afwezig. Gelukkig zijn er 4 collega’s die tot eind januari de werkroosters dusdanig onderling hebben afgestemd en uitgebreid, dat de kinderen van groep 3-4 elke dag les krijgen van hun vertrouwde juf Danielle en op maandag van juf Lara.

Hieronder een berichtje van juf Saskia:

Afgelopen 30 december is mijn ex-man, de vader van mijn kinderen, plotseling overleden. We zijn het nieuwe jaar op een hele verdrietige wijze gestart waar veel verschillende emoties bij kwamen kijken. We hebben de zorg voor onze kinderen en daarnaast de afwikkelingen van de nalatenschap. Hier komt veel bij kijken met een hoop regelwerk en telefoontjes plegen. Daarom lukt het mij op dit moment niet om ook nog aanwezig te zijn op school.

We wensen juf Saskia veel sterkte en zien haar hopelijk spoedig weer terug.

 

De Blosse Expeditie
Dat klinkt groots: een Blosse Expeditie. Dat is het ook! Het is een zoektocht naar hoe het onderwijs
en de opvang weer echt gaan werken voor de kinderen. En dat is nu nodig. Want de wereld is veranderd en blijft veranderen. We zullen daarom goed moeten kijken en luisteren, naar iedereen die er iets over wil zeggen. Op weg naar een nieuwe vorm voor opvang en onderwijs. Dat doen we stap voor stap. Zodat wij met elkaar ons weer bezig houden met de oorspronkelijke bedoeling van Blosse; kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling.

Hoe help jij?
Iedereen kan iets bijdragen aan die verandering. Jij, als ouder, dus ook. Juist jij als ouder. Want jij ziet als geen ander welk effect de opvang en het onderwijs hebben op de ontwikkeling van jouw kind. Hoe je kunt bijdragen? Dat weet je misschien zelf nog niet. Wij ook niet. Maar dat je een mede-verkenner bent, dat staat vast!

Doe je mee?
Kom dan naar de verkennersbijeenkomst op woensdag 8maart. Daar vertellen wij je meer over wat deze Blosse Expeditie inhoudt en welke rol jij als ouder hierin kunt pakken. Ben jij enthousiast, dan kun jij andere ouders op jouw locatie inspireren om ook mee te doen in deze zoektocht. Om samen te werken aan het ondersteunen van de ontwikkeling van kinderen. Daar heb je wel een beetje lef voor nodig, en goede zin! Meer informatie over de expeditie en de startbijeenkomst vind je hier: www.blosse.nl/organisatie/expeditie

Praktische informatie
Verkennersbijeenkomst: woensdag 8 maart 2023, 19.30 uur in het servicebureau van Blosse. W.M. Dudokweg 47 in Heerhugowaard. Aanmelden kan via blosseraad@blosse.nl

newsletter newsletter