Nieuwsbrief 13 december 2022

Beste ouders/verzorgers,

In deze Nieuwsbrief vindt u informatie over:

- 2022
- onze medezeggenschapsraad
- juf Judith / juf Lara
- juf Chantal
- Kerstmis en 2023

 

2022
Het kalenderjaar 2022 is voorbij gevlogen! In Europa gebeuren allerlei zaken waar niemand vrolijk van wordt en ook de vele ‘crisissen in eigen land’ zorgen ervoor dat er wel eens betere jaren geweest zijn.

Juist in deze verwarrende tijd is het belangrijk om te geloven in het goede van de mensen. Als je alleen kijkt naar de kranten of de journaals, dan krijg je regelmatig een somber beeld van de wereld. Als je echter goed kijkt, dan zijn er overal lichtpuntjes te zien.

Gelukkig werk ik in het basisonderwijs. Elke dag op De Bonte Mol is een feestje. Het werken met kinderen zorgt ervoor dat ik heb leren relativeren. En de energie van kinderen zorgt ervoor dat er altijd iets gebeurt waar ik vrolijk van word.
In dat opzicht hebben wij een van de mooiste beroepen die er zijn. Elke dag is anders dan de dag ervoor. Alleen deze ochtend al. Naast het wegwerken van mijn e-mail, het inleveren van de Meerjarenbegroting 2023-2027, het maken van een Plan van Aanpak i.v.m. de verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie en het schrijven van deze nieuwsbrief heb ik nog meer gedaan.

Zo heb ik vanmorgen en beker opengemaakt die muurvast zat, ben ik in gesprek gegaan met 3 kinderen die er onlangs in geslaagd waren om een cv-element van de muur te krijgen en heb ik in 4 lokalen de nieuwe kerstbomen bekeken. Verder heb ik een groot gedeelte van de ochtend de geur van soep geroken en gezien met hoeveel enthousiasme de kinderen van groep 5-6 alles aan het voorbereiden zijn voor de High Tea in hun restaurant, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Fantastisch om dit allemaal mee te maken.

Ik geloof in de volgende generatie. In de kinderen van nu. Zij staan weliswaar voor grote uitdagingen, maar ze zijn ook creatief en inventief. De kerstperiode is voor mij een periode van hoop en geloof in elkaar. Een optimistische maand die gevierd mag worden. Waarin we ook even stilstaan bij alles wat we hier in Nederland wél hebben en wat wél goed gaat.
Realistisch, maar ook met het vertrouwen dat het goed komt.

Onze medezeggenschapsraad
Op De Bonte Mol hebben we een medezeggenschapsraad. Twee ouders en twee leerkrachten zijn hierin vertegenwoordigd. Tijdens de vergadering van 8 december hebben we o.a. de meerjarenbegroting 2023-2027 en het Plan van Aanpak i.v.m. de 4-jaarlijkse RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) met elkaar besproken. Gelukkig is op onze school de samenwerking tussen ouders en leerkrachten prettig. Dat maakt dat de vergaderingen op een fijne en constructieve manier verlopen.
De laatste jaren komt ook het lerarentekort (directietekort) in het basisonderwijs regelmatig aan de orde. Dit probleem gaat nu nog grotendeels langs onze school. Alleen bij ziekte/afwezigheid van een collega ontstaat er een probleem omdat er geen externe invallers meer beschikbaar zijn. Dan mogen wij ons gelukkig prijzen dat onze oud-collega’s juf Elly en juf Joke als achtervang beschikbaar zijn. Ik kan u verzekeren dat dit een rustgevende gedachte is!
De medezeggenschapsraad is op zoek naar een nieuw lid. U kunt zich melden bij de medezeggenschapsraad (of bij juf Femke en juf Hester).

Juf Judith en juf Lara
Juf Judith gaat per januari 2023 ietsje minder werken. Op 2 woensdagen in de maand wordt zij vervangen door juf Lara. Juf Lara is natuurlijk al goed bekend met onze methodes en groep 7-8. Gezien het lerarentekort zijn blij dat we dit intern hebben kunnen oplossen.
We wensen juf Lara en de kinderen van groep 7-8 fijne woensdagen.

Juf Chantal
Juf Chantal werkt vanaf begin december bij ons en dat bevalt uitstekend. We zijn blij met onze nieuwe collega die haar taken als onderwijsassistent én bso met plezier oppakt.

Kerstmis en 2023
Namens alle medewerkers van kindcentrum De Bonte Mol wens ik u een zalig Kerstfeest en een fijn 2023

René Venneker

update update