Vakantie....

Beste ouders/verzorgers,

Het is zover. Het is zomervakantie en dus ook even tijd om terug te kijken. Ook in het afgelopen schooljaar heeft Corona helaas weer een hoofdrol gespeeld. Het was een gegeven waar we niet omheen konden. Wij probeerden telkens positief te blijven, maar dat viel niet altijd mee. De moedeloosheid en de uitzichtloosheid sloeg wel eens toe. Waarschijnlijk was dat bij u thuis ook af en toe het geval. Zeker op momenten dat de school dicht moest of dat in uw gezin besmettingen waren. Toch kijk ik ook met de nodige trots terug. Ondanks bovengenoemde situaties is heel veel onderwijs gelukkig ‘gewoon’ doorgegaan. Ook hebben we in het team weinig besmettingen gehad. En als er toch een collega thuis moest blijven dan werd dat met elkaar opgevangen.

Gelukkig voelt het de laatste maanden weer als vanouds. Nauwelijks besmettingen, kinderen kunnen weer heerlijk met elkaar spelen en leren. De musical kon afgelopen dinsdag op een normale manier uitgevoerd worden. Je zou het gedoe van de afgelopen 2 schooljaren bijna vergeten.
Toch wordt er weer gewaarschuwd voor een nieuwe golf van besmettingen in de zomer. Laten we hopen dat die niet neerslaat op De Bonte Mol of op uw gezin. Een heerlijke vakantie zal meer dan ooit gewaardeerd worden!

In 2022-2023 gaan we verder met het ontwikkelen van onze mooie school. Daar hebben we zin in.
Zo gaan we o.a. ons taal- en leesonderwijs nog eens goed bekijken. Wat bieden we precies aan en wat zijn dan de meest passende werkvormen?  Ook zullen we ons -noodgedwongen- af en toe moeten bezighouden met het lerarentekort. Wat gaan we doen als er geen vervanging meer is voor een afwezige collega? En hoe komen we bij Blosse aan nieuw personeel voor onderwijs en opvang?
Ik lees net in mijn vakblad dat er momenteel 9.100 leerkrachten tekort zijn op de basisscholen in Nederland en 1.100 scholen hebben een vacature voor een directeur. Er zijn ongeveer 6700 basisscholen in Nederland, dus er is een groot probleem aan het ontstaan.
Gelukkig hebben we op De Bonte Mol geen personele problemen. Blijkbaar zijn we aantrekkelijke school om te werken. Dat komt mede door de fijne sfeer op school. En die sfeer die maken we met elkaar; medewerkers, kinderen en ouders. Dus ouders; bedankt voor uw aandeel in 2021-2022 en we rekenen weer op u in 2022-2023!

 

Namens alle medewerkers van kindcentrum De Bonte Mol
wens ik iedereen
een heerlijke, coronavrije zomervakantie

Tot maandag 29 augustus
René Venneker

holiday holiday