Nieuwsbrief 1 maart 2022

Beste ouders/verzorgers,

We zijn weer gestart na de voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie had dit jaar verschillende gezichten.
Vrolijke gezichten, omdat veel corona-maatregelen afgeschaft zijn. De samenleving in Nederland komt hierdoor langzaam maar zeker uit een 2-jarige winterslaap. Zelfs de natuur doet hieraan mee. De krokussen en sneeuwklokjes staan in volle bloei. Het luidt een nieuwe periode in. Een periode van hoop op een mooie tijd.
Tegelijkertijd is het oorlog in Oekraïne. De beelden op televisie en de artikelen in de kranten voorspellen veel ellende. Ik bekijk ze vanuit mijn luie stoel en vraag me af wat ik zou doen als ik in Oekraïne zou wonen. Vluchten of vechten? Mijn gezin naar het buitenland sturen? Wat een dilemma’s voor de Oekraïners. Ook hier wordt natuurlijk gehoopt op een mooie tijd, maar iedereen houdt z’n hart vast. Laten we hopen dat de wereldleiders snel tot het inzicht komen dat deze oorlog alleen verliezers kent.  
We kunnen onze kinderen niet beschermen tegen de beelden van de oorlog. Ze worden hiermee geconfronteerd, of we dat nu willen of niet. Daarom zullen we hieraan in de groepen aandacht besteden. Natuurlijk doen we dat op een manier die past bij de leeftijd van de kinderen.
We proberen de vragen van de kinderen te beantwoorden en eventuele angsten bespreekbaar te maken. We maken het onderwerp niet te groot, maar we ontkennen de gebeurtenissen in Oekraïne niet.
De kinderen krijgen de laatste paar jaar veel informatie over zich heen gestort. Zeker nu -jonge- kinderen de beschikking hebben gekregen over een mobieltje of tablet. De heftige beelden over de gevolgen van de coronacrisis worden direct opgevolgd door beelden over oorlog. Het is een ingewikkelde tijd. Het leert ons dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. En, hoe hypocriet ook, dat je vrijheid dus af en toe moet ‘bevechten’.
200 miljoen kinderen groeien op in conflictgebieden. Onze kinderen groeien op in een polder in Noord-Holland. Wat een verschil! Wat een geluk! Daar mogen we af en toe best even stil bij staan …..

Inschrijven nieuwe leerlingen 2022-2023
In de komende maanden plannen we het schooljaar 2022-2023. Het is daarom belangrijk dat u uw kind z.s.m. aanmeldt. Als u kennissen of buren heeft met jonge kinderen, wilt u ze dan informeren?
Bij voorbaat dank.

 

Met vriendelijke groet,

René Venneker

update update