Nieuwsbrief 7 januari 2022

Beste Ouders/verzorgers,

Allereerst wensen we iedereen een mooi 2022. We hopen dat we in het komende jaar allemaal gezond blijven.
De kerstvakantie is bijna voorbij en vanaf maandag 10 januari 2022 zijn de kinderen weer welkom op De Bonte Mol. Dit geldt voor school en de buitenschoolse opvang (bso). We kijken er naar uit om de kinderen weer te verwelkomen.
Hieronder informeren we u over de laatste veranderingen.

Maatregelen
Voor de activiteiten op De Bonte Mol gelden dezelfde afspraken als voor de verlengde kerstvakantie. Het gaat om de volgende regels:
- Kinderen en medewerkers met coronaklachten moeten thuisblijven en zich (laten) testen. Hanteer de beslisboom (zie bijlage) om te bepalen of een kind naar het kindcentrum mag komen of niet.
- We proberen langdurige contacten tussen verschillende groepen te vermijden. Ook komen kinderen zoveel mogelijk zelf naar de locatie.
- Kinderen van de groepen (5), 6, 7 en 8 van de basisschool en medewerkers dragen mondkapjes in de gang. Voor leerlingen is het dringend advies, voor volwassenen is het verplicht.
- Voor kinderen van de groepen (5), 6, 7 en 8 en al het onderwijspersoneel in de scholen geldt: twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen, zo nodig met behulp van ouders of andere verzorgers. Als de test positief is, gaat de persoon en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan de leerling of leerkracht naar school. Dit dringende test-advies geldt voor iedereen, dus ook voor gevaccineerden.

Daarnaast gelden in de scholen nog steeds de basismaatregelen. Dat betekent: volwassenen houden onderling 1,5 meter afstand (ook medewerkers daar waar mogelijk), ouders blijven buiten de school, er wordt goed geventileerd en vergaderingen zijn online. Kinderen hoeven geen afstand te houden.

Snottebellenbeleid
Voor kinderen van 4-12 jaar geldt dat zij met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven, dus ook bij milde verkoudheidsklachten. Met een negatieve testuitslag kunnen zij weer naar het kindcentrum.
Hanteer de beslisboom om te bepalen of uw kind naar het kindcentrum mag komen of niet.

Bedankt voor uw begrip
We zijn heel blij dat we weer opengaan op 10 januari maar de omikronvariant verspreidt zich razendsnel. We zien op locaties dat collega’s toch geveld worden door het virus, ondanks dat zij er alles aan doen om een besmetting te voorkomen. Dit kan betekenen dat als de scholen en bso straks weer opengaan, er toch groepen gesloten worden of thuisonderwijs krijgen aangeboden omdat er geen personeel beschikbaar is.

Laten we met elkaar zorgen dat we niet het knipperlicht van de samenleving worden en zorgen voor een veilige leer- en werkomgeving voor de kinderen en de alle medewerkers. Het laatste wat we willen is dat opvang en onderwijs toch weer gesloten moeten worden.  

Alleen samen krijgen we corona onder controle. 

corona corona