Nieuwsbrief 14 oktober 2021

Beste ouders/verzorgers,

De eerste 8 weken van het schooljaar 2021-2022 zitten er bijna al weer op. We kijken er met veel plezier op terug. Dank voor al uw medewerking rond alle corona-protocollen. Het heeft ervoor gezorgd dat het onderwijs op De Bonte Mol gelukkig niet onderbroken is geweest door groepen die in quarantaine moesten. Dat was voor alle medewerkers én voor alle ouders natuurlijk prettig.

Parkeren rond school
Parkeren dicht bij school wordt een steeds groter probleem. We constateren dat er steeds meer kinderen met de auto naar school gebracht worden, zeker nu we de herfst ingaan. Omdat er gesloopt/gebouwd wordt aan de Tames Visserstraat zijn die parkeerplaatsen binnenkort niet of nauwelijks meer beschikbaar. Hierdoor komt er steeds meer auto- en werkverkeer rond onze school. We doen daarom, i.v.m. de veiligheid voor alle kinderen, een dringend beroep op ouders om zoveel mogelijk de kinderen met de fiets of lopend naar school te laten gaan. Natuurlijk realiseren we ons dat dit in de praktijk niet altijd lukt. Wilt u in dat geval uw auto niet op de Tames Visserstraat of Zuidje parkeren?
Dank voor uw medewerking.
Lopend of fietsend naar school komen is overigens gezond en beweging activeert de hersenen. Bewegen is voor kinderen én ouders een prima start van de dag.

Ontruimingsoefening
Vandaag hebben we een ontruimingsoefening gehouden. Dat doen we natuurlijk op een manier dat de kinderen niet in paniek raken. Met name voor de jongste kinderen is de ontruimingsoefening best even spannend. Toch houden we periodiek deze oefeningen. We oefenen het snel ontruimen van de school in de hoop dat we dit nooit ‘in het echt’ hoeven te doen. De ontruimingsoefening wordt altijd intern geëvalueerd en leidt soms tot bijstellingen.
De oefening had vanmorgen een ‘interessant’ einde. Ik wist precies hoe het alarm aangezet moest worden, maar de procedure om het alarm weer uit te zetten ontbrak. Nadat de brandmeldcentrale me door een menu had geloodst keerde de rust weer terug in school en konden alle kinderen weer naar hun lokaal.

Fijne herfstvakantie
We wensen iedereen een heel fijne herfstvakantie en tot maandag 25 oktober.

Met vriendelijke groet,
namens alle medewerkers van DE Bonte Mol
René Venneker

autumnbreak autumnbreak