Nieuwsbrief 24 augustus 2021

Beste ouders/verzorgers,

Op het moment dat ik deze nieuwsbrief schrijf, zitten de eerste 2 schooldagen van 2021-2022 er bijna op. Wat is het weer fijn om al die kindergeluiden te horen!
We zijn in alle groepen lekker gestart. De kinderen en de collega’s hebben zin in een schooljaar zonder ‘Covid-19-gedoe’. Wij, maar u ongetwijfeld ook, kijken uit naar zo’n schooljaar.

Toch zal Covid-19 ook dit schooljaar nog een rol blijven spelen. Er is inmiddels weer een aangepaste versie van de BESLISBOOM vastgesteld (zie de bijlage, versie 20 augustus 2021). Gelukkig zijn er op basisscholen versoepelingen ingevoerd, maar het blijft een ingewikkelde situatie. Omdat -bijna- alle kinderen op de basisscholen niet-immuun zijn (ze zijn immers niet 2 x gevaccineerd), moeten we goed blijven opletten. Bij een besmetting op school kan de GGD nog steeds adviseren om een groep of geheel kindcentrum in quarantaine te zetten.
Het is en blijft daarom voorlopig nog van groot belang dat we alle afspraken nauwgezet naleven. Dit geldt voor alle medewerkers van De Bonte Mol, voor de kinderen én voor alle ouders/verzorgers.
In het afgelopen schooljaar hebben we veel medewerking van ouders/verzorgers ervaren. Daar rekenen we ook dit schooljaar weer op.

Toestemming foto’s
Binnenkort ontvangt u, via KWIEB, informatie van school. Wij gaan u toestemming vragen om foto’s e.d. van uw kind te delen. Scholen zijn verplicht dit regelmatig up-to-date te houden. Om allerlei papierwerk te besparen gaat deze procedure via de KWIEB-ouderapp. Dit heeft verder als voordeel dat de leerkrachten altijd beschikken over een actuele lijst. Heerlijk overzichtelijk!
Met deze KWIEB-ouderapp heeft u zelf de regie in handen.

Leerkrachten krijgen, bij het plaatsen van een bericht, een publicatiewaarschuwing wanneer ouders geen toestemming hebben verleend. Op deze manier zijn alle medewerkers altijd op de hoogte van de actuele privacy-instellingen van een kind.
Totdat dit geregeld is respecteren wij uw huidige toestemmingsgegevens.

 

Met vriendelijke groet,
René Venneker

backtoschool backtoschool