Eindelijk goed nieuws

Beste ouders/verzorgers,

Eindelijk goed nieuws!

Versoepelingen
Het kabinet heeft besloten de geldende richtlijnen in het primair onderwijs en de kinderopvang te versoepelen per 26 juni.
De volgende veranderingen gaan op maandag 28 juni in:
- De cohortering van kinderen wordt losgelaten. Dit betekent dat de kinderen van de groepen 5 t/m 8 weer door hun eigen ingang naar binnen mogen en daar hun jas/spullen kunnen opbergen. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 komen weer door de hoofdingang naar binnen. Ook mogen kinderen uit verschillende groepen weer met elkaar buiten spelen en samen op het leerplein werken.
Op dit moment is er nog geen besluit genomen of ouders ook in het gebouw mogen komen. Nader bericht hierover volgt.
- Groep 8 mag de eindmusical gelukkig in ons gebouw opvoeren. Daarbij mogen ook ouders aanwezig zijn. Of er nog meer personen uitgenodigd mogen worden is nog onbekend. Zodra we hier meer over weten zullen we dat bekend maken. Wel geldt tijdens de musical de 1,5 meter-regel voor alle volwassenen in De Bonte Mol.
- We gaan een ‘doordraaiochtend’ organiseren. Op welke dag dat is hoort u binnenkort. Dit betekent dat kinderen al een ochtend bij hun nieuwe juf in hun nieuwe lokaal gaan kijken. Voor de kinderen die bij hun eigen juf in hun eigen lokaal blijven niet zo spannend, maar voor veel andere kinderen wel. Door deze doordraaiochtend hopen we dat alle kinderen met een gerust gevoel de zomervakantie ingaan.

Hygiënemaatregelen blijven van kracht!
Ook in opvang en onderwijs blijft het belangrijk om vaak handen te wassen, afstand te houden en te testen bij klachten. Het snottebellenbeleid, bron- en contactonderzoek (BCO) en quarantaineregels blijven voorlopig gelden. Mede vanwege de risico’s die vakanties naar het buitenland met zich meebrengen tijdens de zomervakantie. Deze wijzigingen blijven waarschijnlijk van kracht tot de start van het nieuwe schooljaar, dan wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Het kabinet zal de ontwikkelingen tijdens de zomerperiode blijven volgen. Het ministerie van OCW kan het OMT half augustus nog om een nieuw advies vragen over de corona-richtlijnen in het onderwijs. 

Nieuwe protocollen
Deze week wordt een nieuw protocol voor de kinderopvang en het basisonderwijs vastgesteld. Toch willen we u nu alvast informeren over de versoepelingen. Het was namelijk wel eens tijd voor goed nieuws rond Covid-19.

corona corona