Nieuwsbrief 3 juni 2021

Beste ouders/verzorgers,

Eindelijk mooi weer! De kinderen genieten van de buitenactiviteiten. In de zandbak worden huizen en tunnels gebouwd. De eerste schaafwonden zijn zichtbaar op de knieën van kinderen met korte broek of jurk. Kortom; het is zomer.

Werkzaamheden Zuidje
De werkzaamheden aan het Zuidje, Tames Visserstraat tot Oosteinde, zijn inmiddels begonnen. Een vriendelijk doch dringend verzoek van de werklui: Kom voorlopig niet via het Zuidje naar school. Dit geldt voor ouders en kinderen. Er worden grote en zware machines gebruikt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. De poort aan het Zuidje is inmiddels afgesloten. Het schoolterrein is voorlopig alleen via de poort bij de gymzaal te bereiken. Veiligheid voor alles.

Glasbak Oosterweidestraat
Een buurtbewoner wees mij erop dat er bij de glasbak aan de Oosterweidestraat veel jonge kinderen spelen, terwijl er regelmatig kapot glas ligt. Geen fijne plek om te spelen dus. In de tijd dat kinderen weer zomerschoenen met dunne zolen aan hun voeten hebben kan dit extra gevaar opleveren. De huidige glasbakken worden in het najaar vervangen door ondergrondse containers. Dan is het probleem van rondslingerend glas hopelijk voorbij.

Covid-19 versoepelingen?
Binnenkort zijn versoepelingen in de samenleving mogelijk. In de komende week worden deze versoepelingen voor het onderwijs en opvang door onze werkgeversorganisaties nader bekeken. Dat leidt waarschijnlijk tot nieuwe, aangepaste protocollen. De huidige richtlijnen voor musical, schoolreisjes, schoolfotograaf, sportdag, enzovoort blijven voorlopig nog van kracht. We hopen natuurlijk op -verantwoorde- versoepelingen.

update update