Nieuwsbrief 16 april

Beste ouders/verzorgers,

De persconferentie van 13 april leverde helaas niet de zo gewenste versoepelingen op. De huidige coronamaatregelen blijven -voorlopig- van kracht. Gelukkig mag de buitenschoolse opvang per maandag 19 april wel weer open (zie verder in deze nieuwsbrief). Voor de rest verandert er op school nog niets.

Nationaal Plan Onderwijs
Scholen krijgen in 2021-2022 en 2022-2023 extra geld van de overheid om de leervertraging bij kinderen ‘op te kunnen lossen’. Dat klinkt heel eenvoudig. Scholen krijgen extra geld en zorgen er gewoon voor dat alle leerachterstanden over 2 jaar opgelost zijn. De overheid stelt dit wel heel simpel voor. Kinderen zijn natuurlijk geen machines die je even wat sneller kunt laten lopen of die je met een technisch ingreep kunt verbeteren. Gelukkig maar.
Natuurlijk gaan we er op De Bonte Mol alles aan doen om de ontwikkeling van elk kind te stimuleren, maar die opdracht hadden we toch altijd al? Daar gaan we dus gewoon mee verder.

Van basisscholen wordt in de komende maanden verwacht dat zij meedoen aan het Nationaal Plan Onderwijs. Wij moeten een uitgebreid plan van aanpak maken waarin we beschrijven hoe we alle ‘achterstanden’ binnen 2 schooljaren weg gaan werken. Daar zitten voor school veel administratieve verplichtingen aan vast. Het plan van De Bonte Mol zullen we bespreken met de ouders die vertegenwoordigd zijn in onze medezeggenschapsraad. Onze Medezeggenschapsraad moet de plannen van De Bonte Mol ook goedkeuren. Naar verwachting wordt dit in juni 2021 besproken worden. Dan pas weten we namelijk hoeveel geld we precies krijgen van de overheid.

KIndcentrumplan
Een paar weken geleden heeft onze medezeggenschapsraad ons kindcentrumplan goedgekeurd. In dit plan beschrijven we onze visie voor de komende jaren.
Op onze website www.debontemol.nl kunt u veel informatie over ons kindcentrum vinden.
Het kindcentrumplan 2021-2025 kunt u als volgt vinden:
1. www.debontemol.nl
2. Klik op het groene vakje  DE BONTE MOL
3. Documenten
4. Kindcentrumplan 2021-2025

Het vakantierooster 2021-2022 kunt u ook vinden op onze website:
1. www.debontemol.nl
2. Klik op het groene vakje  DE BONTE MOL
3. Praktisch
4. Vakanties en vrije dagen

Mededeling van de opvang over de opening VSO en BSO
De BSO van De Bonte Mol gaat weer volledig open op 19 april. Wij zijn ontzettend blij dat we alle kinderen weer zien!
Heel belangrijk: Als jouw kind gezondheidsklachten heeft (verkouden, snotteren, keelpijn, etc.) mag hij/zij niet naar de BSO/VSO komen. Mocht jouw kind klachten krijgen, terwijl hij/zij op de VSO of BSO is zullen wij je vragen je kind op te halen. We willen ook vragen als je twijfels hebt over de gezondheid van jouw kind, deze nog een dagje thuis te houden. Hiermee kan soms voorkomen worden dan een complete groep in quarantaine moet gaan. We hanteren nog steeds de beslisboom om te bepalen of een kind naar het kindcentrum mag komen.

Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking. Voor vragen kun je altijd mailen naar Mieke.Dorrestein@blosse.nl of bellen naar de groep.

 

update update