Nieuwsbrief 25 maart 2021

Beste ouders/verzorgers,

Gelukkig hebben we nog geen groep kinderen naar huis hoeven sturen, maar het piept en het kraakt af en toe wel. Er zijn in de afgelopen periode veel kinderen getest. Ook waren veel kinderen ’gewoon’ ziek. Dat is vaker zo in deze periode van het jaar, maar nu gaan direct alle alarmbellen af bij ouders en medewerkers.
De zomertijd gaat binnenkort in, de temperaturen gaan wat omhoog. Laten we hopen op een prachtig en vooral zorgeloos voorjaar.

Doorkiesmenu De Bonte Mol
Sinds deze week wordt u, als u telefonisch contact met ons zoekt, via een keuzemenu verwezen naar de afdeling ‘onderwijs’ of de afdeling ‘peuterspeelzaal en bso’ van kindcentrum De Bonte Mol. Dit maakt het gemakkelijker om snel de juiste  medewerker aan de lijn te krijgen.

Inschrijven nieuwe kinderen schooljaar 2021-2022
U staat er wellicht niet bij stil, maar het is belangrijk dat u uw kind ruim op tijd aanmeldt voor onderwijs op De Bonte Mol. We zien het aantal jonge kinderen in dit huidige schooljaar in groep 1-2 gelukkig stijgen. Daar zijn we erg blij mee!
Het kan zijn dat we aan het einde van dit schooljaar een -tijdelijke- wachtlijst gaan hanteren. Die wachtlijst geldt dan alleen voor kinderen die pas op het laatste moment worden aangemeld. Voor alle kinderen waarvan de ouders inmiddels een aanmeldformulier hebben ingeleverd is er in ieder geval plek in 2020-2021.

Om teleurstellingen in 2021-2022 te voorkomen, raden we ouders aan om hun kind spoedig aan te melden. Doe dat a.u.b. vóór de zomervakantie in 2021. Als uw kind nu nog 2 jaar is, lijkt dat nog heel ver weg. Toch is het van belang voor onze planning dat kinderen ruim op tijd worden aangemeld.
Alvast dank voor uw medewerking.

Covid-19
Zeer regelmatig worden de stappenplannen van de GGD aangepast. Soms moet je drie keer lezen wat er precies staat en dan nog is er soms twijfel. Daarom raden we alle ouders aan om zelf de GGD Hollands Noorden te bellen als u vragen heeft. Het telefoonnummer is: 088-0100545 (7 dagen per week van 8.30-17.00 uur).

Belangrijk:
Een kind dat alleen verkouden is, en niet getest wordt, mag pas als het 24 uur klachtenvrij is, weer naar school of opvang komen. Die 24 uur klachtenvrij is erg belangrijk om besmettingen zoals verkoudheid te voorkomen.

update update