Nieuwsbrief 11 maart 2021

Beste ouders/verzorgers,

Positieve kinderen
Wat is het weer een feest om de hele dag door kinderstemmen in school te horen. Dit willen we graag zo tot tenminste de zomervakantie zo houden!
Toch zijn we ook realistisch. We zien op veel scholen om ons heen dat er helaas groepen kinderen in thuisquarantaine moeten of dat zelfs scholen tijdelijk gesloten worden. We hopen natuurlijk dat dit onze schooldeur voorbij gaat, maar die kans is klein. Ook op De Bonte Mol zullen we hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met kinderen die positief getest zijn op corona.
Zodra school een bericht van een ouder ontvangt, i.v.m. een positieve test, worden de andere ouders van de desbetreffende groep geïnformeerd. Hierbij volgen we de richtlijnen van de GGD.

Het kan dus voorkomen dat u ’s avonds laat nog een KWIEB-bericht ontvangt met de mededeling dat uw kind DIRECT in thuisquarantaine moet. Het kan zelfs zijn dat u ’s ochtend vroeg een bericht ontvangt dat de school gesloten is. Houd daarom KWIEB goed in de gaten! Basisscholen mogen de kinderen zelf niet opvangen. U zult dan dus zelf echt een oplossing moeten bedenken.
Wij begrijpen dat de impact voor ouders groot is als u op het laatste moment zo’n bericht ontvangt. Wij zullen er in dat geval alles aan doen om het thuisonderwijs z.s.m. weer op te starten. Dat kan alleen als de leerkracht van uw kind op dat moment in staat is om onderwijs te verzorgen. Als een leerkracht daar zelf te ziek voor is houdt alles op. Er zijn namelijk naar verwachting géén invallers beschikbaar……

Laten we hopen dat we het virus buiten de deur houden. Daarom is uw medewerking om uw eigen kind(eren) goed in de gaten te houden van groot belang. Houd bij twijfel uw kind a.u.b. thuis.
Dank voor uw medewerking.

Autoverkeer
Sommige ouders brengen hun kind(eren) met de auto naar school. Dat is natuurlijk prima. Wel willen we aan alle ouders vragen om NIET met de auto in het straatje naar de ingang van de gymzaal / kleuteringang te rijden. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties.
Wilt u daarom uw auto parkeren aan bijvoorbeeld de Tames Visserstraat of de Oosterweidestraat. Dank u wel voor uw medewerking.

Rapporten
Op 22 maart krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. Door de lockdown en het thuisonderwijs is het voor de groepsleerkrachten lastig om een nauwkeurig rapport te maken. We hebben besloten om wel een rapport mee te geven, maar we kunnen niet alles even adequaat invullen. Het rapport ziet er daarom wat anders uit.
In de komende weken gaan we de ontwikkeling van elk kind en van elke groep in kaart brengen. Deze informatie hebben we nodig om uw kind optimaal te kunnen begeleiden.
U wordt in de twee weken na 22 maart voor een oudergesprek uitgenodigd.

Gymschoenen
In alle groepen is met de kinderen besproken dat het hygiënisch en praktisch is als kinderen in ons gebouw gymschoenen gaan dragen. Gelukkig spelen veel kinderen in de pauzes en voor en na lestijd heerlijk buiten. Vaak ook in de prut. Dat vinden we geen enkel probleem, totdat de kinderen met modderschoenen in het lokaal komen. Het zorgt dan voor vieze vloeren en vieze vloerkleden. Daarom is met de kinderen besproken om de buitenschoenen te verwisselen voor gymschoenen zodra ze in het gebouw zijn. De kinderen kunnen gewoon de gymschoenen aan die ook tijdens de gymles gebruikt worden. Bij voorkeur met een harde zool.

Verkiezingen
Op woensdag 17 maart is de gymzaal een verkiezingslocatie. Dit betekent dat het dus waarschijnlijk drukker is rond onze school. Wilt u ook dan buiten goed opletten dat alle coronamaatregelen nageleefd worden?

De kinderen van groep 1 en 2 komen op woensdag 17 maart eenmalig NIET via de ingang van de gymzaal, maar via de HOOFDINGANG binnen.

update update