Gouden generatie

Beste ouders/verzorgers,

Als ik de kranten en de tv goed begrijp komt er een kansloze lichting kinderen aan. Grote leerachterstanden, slechte toetsresultaten en een moeilijke overgang naar het VO.
WAT EEN ONZIN!!!
Onze kinderen hebben in het afgelopen jaar héél veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe lastig het is om thuis te werken of dat je je werk goed moet plannen. Ik denk dat veel kinderen ook goed doordrongen zijn van het feit dat het eigenlijk best gezellig is op school en dat leren ook leuk kan zijn. Dat het fijn is om samen te werken met klasgenoten en je juf. Dat leren belangijk is voor jouw toekomst.
Ik vermoed dat veel kinderen hun ouders ook hebben zien worstelen met (t)huiswerk, het runnen van een eigen bedrijf en zorgen over de toekomst. Ook dat hoort bij het leven.

Ik maak me eigenlijk helemaal niet zoveel zorgen om de kinderen. Er komt een prachtige, gouden generatie kinderen aan die op jonge leeftijd al heeft geleerd dat het leven behoorlijk onvoorspelbaar kan verlopen en dat je daar op moet anticiperen. Nu en in de toekomst. 

Dus Nederland, stop met het somberen en zie de kansen voor een prachtige generatie kinderen. Uw kinderen, onze kinderen.

 

In de bijlage een artikel van Marcel van Herpen.
Ik kwam dit artikel tegen en wil dat graag met u delen. Hij verwoordt het mooi.
 

Met vriendelijke groet,
René Venneker

update update