Groep 7-8 De Bonte Mol in gesprek met burgemeester Roemer

kinderen spraken ook hun zorgen uit over de toekomst van het dorp

Op woensdag 25 november zijn 17 kinderen uit groep 7 en 8 van De Bonte Mol in gesprek gegaan met waarnemend burgemeester van Alkmaar, Emiel Roemer. We werden ontvangen in de prachtige Grote Kerk van Schermerhorn. Het thema: de toekomst van kleine dorpsscholen.
De kinderen vertelden dat ze zeer te spreken waren over het onderwijs op De Bonte Mol. Zo werd onder andere genoemd dat de kinderen genoten hadden van het thema ‘Ridders en jonkvrouwen’ en dat ze het werken aan de projecten in de midden- en bovenbouw erg interessant vonden. Ook het feit dat onze school klein is, we elkaar allemaal kennen en dat er een prettige sfeer op De Bonte Mol is werd genoemd.

De kinderen spraken ook hun zorgen uit over de toekomst van het dorp. Met name het gebrek aan (betaalbare) huizen voor jongeren kwam aan de orde. Tussendoor werd nog het probleem van hondenpoep op het speelterrein midden in het dorp besproken, kregen de kinderen iets te drinken en genoten ze van een klein gebakje. We hebben een zeer inspirerende ochtend gehad.

groep 7-8 De Bonte Mol bij burgemeester Alkmaar Emile Roemer november 2020 groep 7-8 De Bonte Mol bij burgemeester Alkmaar Emile Roemer november 2020