Nieuwsbrief 27-10-2020

Sint Maarten

In tegenstelling tot eerdere toestemming voor het Sint Maartenfeest, geeft de Veiligheidsregio nu het dringende advies om niet langs de deuren te gaan op 11 november. 
Het risiconiveau van onze regio is gestegen van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’. Daarom is het dringende advies van de veiligheidsregio geen Sint-Maarten te vieren. Ouders hebben een eigen verantwoordelijkheid om de afweging te maken of ze op 11 november wel of niet hun kinderen langs de deuren laten gaan, maar het wordt sterk afgeraden om nieuwe besmettingen te voorkomen.

Wat betekent dit voor De Bonte Mol?
De kinderen maken ook dit jaar een lampion. De planning op schoolniveau wordt ‘gewoon’ aangehouden. We zingen de Sint Maarten liedjes en leggen de betekenis van Sint Maarten uit. Het is verder aan ouders/verzorgers om hier thuis wel of niet iets mee te doen op 11 november. Ook thuis in een donkere kamer zijn de lampionnen prachtig. U bent vast creatief genoeg om er op 11 november ook thuis een leuk feest van te maken.

De Bonte Mol; daar zit muziek in!
Sinds enkele weken worden we begeleid door juf Renske; een vakdocent muziek. We hebben subsidie gekregen vanuit Cultuur Primair om ons muziekonderwijs op een hoger niveau te krijgen. We grijpen deze kans ook aan om onderdelen van muziek te koppelen aan de projecten die we doen met Blink. Vraag maar eens aan uw kind hoe het gaat met de thema’s waar we mee bezig zijn.
Het actuele thema in de groepen 1 t/m 4 is ‘Ridders en kastelen’, in de groepen 5-6 is het ‘Aardse Extremen’ en in groep 7-8 is het thema ‘Wereldsterren’.
Helaas is onze school momenteel gesloten voor ouders, maar er worden ongelofelijk mooie werkstukken gemaakt en het is opvallend hoe gemotiveerd de kinderen zijn. Fantastisch om te zien.

Het team wordt momenteel begeleid bij de muzieklessen en dat is leuk om te zien. Kinderen en collega’s zijn erg enthousiast. Het klinkt regelmatig erg gezellig in onze school. Een mooie opsteker in deze tijd!

update update