Mondkapjes

Mondkapjes

Er is geen landelijk advies gegeven om mondkapjes te dragen in het basisonderwijs en kinderopvang. Er wordt wel een dringend advies gegeven aan ouders en andere bezoekers om een mondmasker te dragen in de locatie. We nemen dit advies over. Vanaf heden worden ouders en bezoekers van De Bonte Mol verplicht om een mondkapje te dragen als zij de locatie willen betreden. Dit geldt in elk geval voor de komende vier weken. 

Voor de duidelijkheid: het is nog steeds niet toegestaan dat ouders/verzorgers de locatie binnenkomen. Er zijn uitzonderingen denkbaar (bijvoorbeeld bij jonge kinderen, of een MDO), in die gevallen moet een mondkapjes gedragen worden (als een huisregel van Blosse).

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers hoeven geen mondkapje te dragen. Vanuit pedagogisch oogpunt is het niet wenselijk dat deze gedragen worden door personeelsleden. De kinderen kunnen dan een hele dag bijvoorbeeld geen duidelijke mimiek van de medewerkers zien, iets dat pedagogisch gezien wel zeer wenselijk is. Daarom volgen wij dit pedagogische advies vanuit branche en overheid. Daarnaast spelen kinderen een minimale rol bij de verspreiding van het coronavirus. Medewerkers onderling volgen de coronamaatregelen, zoals afstand houden en alle hygiënemaatregelen.

update update