Nieuwsbrief 9 oktober 2020

Beste ouders/verzorgers,

De eerste periode tot de herfstvakantie zit er al weer op. Gelukkig is er weinig lesuitval geweest en konden alle kinderen dagelijks naar De Bonte Mol. Toch was het regelmatig spannend om alle groepen van een juf te voorzien. Alleen al op De Bonte Mol zijn er inmiddels al 12(!) medewerkers getest op Covid-19 sinds de start van dit schooljaar. Gelukkig was de boodschap telkens dat er niets aan de hand was, maar het duurde vaak een aantal dagen voordat een uitslag bekend werd. Gelukkig gaat dat nu sneller, maar 1 á 2 dagen kost het nog steeds.
In de krant lees ik dat er basisscholen gesloten worden en dat er op scholen steeds meer thuisonderwijs gegeven wordt. Ik hoop dat we op De Bonte Mol allemaal gezond blijven.
Ik heb alle collega’s dan ook geadviseerd om voldoende groente en fruit te eten en op tijd naar bed te gaan en voldoende te sporten 😉. Laten we hopen dat dit advies er voor zorgt dat iedereen tenminste tot de zomer van 2021 klachtenvrij blijft!

Bereikbaarheid leerkrachten, maandag t/m vrijdag van 8.00-16.00 uur
Een goed contact met de groepsleerkracht van uw kind is, zeker in deze tijd, van groot belang. Daarom hebben wij inmiddels de module TOPICS geactiveerd. Dit vindt u bij FIEP.
Via TOPICS kunt u communiceren met de groepsleerkracht(en)van uw kind. De medewerkers van De Bonte Mol kunt u bereiken op hun werkdagen van 8.00-16.00 uur. Als u echt dringende zaken heeft, kunt u natuurlijk ook bellen. Onder lestijd nemen we wel de telefoon aan, maar we willen vriendelijk doch dringend aan u vragen om zoveel als mogelijk FIEP te gebruiken. U kunt uw kind inmiddels ook absent melden via de absentiemeldingen van FIEP.
Met deze extra services hopen we u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Beslisboom RIVM
Onlangs is er weer een nieuwe beslisboom geïntroduceerd. In de bijlage kunt u deze vinden. Handig om te bepalen of uw kind naar school kan/moet of juist niet.

Gebruikersgegevens Fiep
Ouders kunnen jaarlijks aangeven als zij de gebruikersgegevens van Fiep willen wijzigen. Neem in dat geval contact op met de groepsleerkracht van uw kind. 

 

Namens alle collega’s van De Bonte Mol wens ik iedereen een heerlijke herfstvakantie!

René Venneker

update update