Nieuwsbrief 22 september 2020

Beste ouders/verzorgers,

Helaas, weer corona….
Op het moment dat ik dit schrijf maken veel scholen zich zorgen over het coronavirus. Op twee collega-scholen in de buurt zijn inmiddels leerkrachten in quarantaine omdat er corona bij hen is geconstateerd. Ook zijn er op veel scholen groepen noodgedwongen thuis omdat er geen vervanging beschikbaar is. Een situatie die onwenselijk is en die een grote druk op leerkrachten en ouders legt.

Op onze studiedag van 18 september hebben we het met het team gehad ‘hybride onderwijs’. We moeten er namelijk ernstig rekening mee houden dat onze kinderen het komend schooljaar én op school én thuis onderwijs krijgen. U ontvangt hierover binnenkort meer informatie.

Basisscholen werden afgelopen vrijdag overvallen met de uitspraak van minister De Jonge, dat kinderen onder de 13 jaar niet meer getest hoeven te worden. Ze mogen met lichte klachten ‘gewoon’ naar school. Kinderen met koorts (boven de 38 graden) en/of benauwdheid en/of hoesten mogen NIET naar school. Hier moeten we heel streng in zijn.

En ja, er komt wéér een nieuwe beslisboom die duidelijk moet maken hoe wij als school moeten handelen. Het is opmerkelijk dat die nieuwe beslisboom er nog niet is (het RIVM werkt eraan), maar dat kinderen met milde klachten al wel naar school mogen komen.

We kunnen alleen maar hopen dat het coronavirus, zo veel als mogelijk, uit Schermerhorn weg blijft. We houden ons daarom aan hygiëneafspraken en proberen alles zo goed mogelijk te regelen.

Hoofdluis
Wilt u voorlopig zelf uw kind(eren) goed controleren op hoofdluis? Dit wordt nu even niet op school gedaan, dus we verwachten uw medewerking. Bij voorbaat dank.

update update