Nieuwsbrief 13 augustus 2020

Beste ouders/verzorgers,

Na enkele weken van stevige warmte starten we maandag weer met school. Vlak voordat corona uitbrak is besloten om de schooltijden dit schooljaar aan te passen. Vanaf maandag 17 augustus zijn de schooltijden op alle dagen van de week van 8.30 – 14.00 uur. De kinderen eten allemaal op school. U kunt ervoor kiezen om het eten en drinken in een koeltasje mee te geven met uw kind.

In de zomervakantie is het schoolgebouw netjes geschilderd en is het schoolplein op enkele punten opgeknapt. Zo zorgen we ervoor dat de school en het schoolterrein er verzorgd uit blijven zien.

We hebben inmiddels met het team kennis gemaakt met juf Birgit. Zij start maandag in groep 5-6. We wensen juf Birgit en alle kinderen van groep 5-6 een gezellig schooljaar.

En tot slot (we kunnen er voorlopig nog niet omheen) CORONA.
De afspraken die vorig schooljaar gemaakt zijn blijven vooralsnog van kracht. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.
- Ouders mogen hun kind niet in school brengen of ophalen uit het gebouw. Buiten het schoolplein kunt u, zoals u gewend was, bij de poort afscheid nemen van uw kind.
- We blijven voorlopig gebruik maken van 4 aparte ingangen voor de 4 groepen (net zoals voor de zomervakantie dus).
- Het is inmiddels wel mogelijk dat individuele ouders de school bezoeken. Dat kan onder strikte voorwaarden (op afspraak, hygiënemaatregelen in acht nemen, noteren van persoonlijke gegevens en 1½ meter afstand houden).
- In de media wordt veel gesproken over airco’s en frisse scholen. Dit wordt bij Blosse op alle scholen tot in de details uitgezocht om zeker te weten dat al onze installaties in de goede stand staan en juist geprogrammeerd.
- De kinderen die leerplichtig zijn moeten weer naar school komen. Kinderen die niet op school zijn moeten wij melden bij de leerplichtambtenaar. Ook bijvoorbeeld regelmatig te laat op school komen moeten we melden.
- Voorlopig zijn alleen nog voorverpakte traktaties toegestaan.
- Gymmen mag weer binnen en buiten.

Ondanks deze beperkingen wensen we iedereen een gezellig schooljaar.

update update