Nieuwsbericht 19 juni 2020

Beste ouders/verzorgers,


In de afgelopen maanden heeft u regelmatig informatie ontvangen met als titel ‘Corona update’. Hierin stond vaak veel informatie over wet- en regelgeving. Zeker belangrijk, maar regelmatig was dit taaie kost. Vanaf nu staat De Bonte Mol weer op de eerste plaats. Als de situatie rond het coronavirus onverhoopt verslechtert, ontstaat er natuurlijk een nieuwe situatie, maar ik hoop dat we dat niet gaan meemaken.

Rapporten:
Op maandag 29 juni gaat het rapport met de kinderen mee naar huis. Door de coronatijd is het rapport aangepast. Het aangepaste rapport past in deze bijzondere tijd beter bij de ontwikkeling van alle kinderen in de laatste maanden. U kunt zelf een gesprek met de groepsleerkracht van uw kind aanvragen. Dat kan i.v.m. de coronamatregelen alleen telefonisch of via Teams. Oudergesprekken in onze school zijn tenminste tot de zomervakantie nog niet toegestaan.

Eindmusical:
Op woensdag 1 juli is de eindmusical gepland. Dat mag in ieder geval niet in school, gymzaal of een ander gebouw. Blosse heeft dit besloten om een maximale veiligheid voor kinderen, medewerkers en publiek te waarborgen. Onze kinderen zullen de musical wel spelen voor de kinderen van onze school, voor hun ouders (en broers/zussen die niet meer op De Bonte Mol zitten). Opa’s, oma’s, familieleden of vrienden kunnen er dit jaar dus niet bij zijn. Ook hier geldt: veiligheid gaat voor alles.
Hoe de musical er precies uit komt te zien wordt nader onderzocht. Eén ding is zeker, de kinderen krijgen een mooi afscheid.

Doordraaimoment:
We willen dat alle kinderen met een prettig gevoel de zomervakantie ingaan. Daarom maken alle kinderen op vrijdag 26 juni van 11.00-12.00 uur kennis met de kinderen van hun nieuwe groep en soms ook met hun nieuwe juf. De kinderen die nu nog op een andere school zitten en na de zomervakantie bij ons op school komen worden ook uitgenodigd.

Snotneuzen:
De richtlijn voor neusverkouden kinderen worden regelmatig aangepast. Sinds woensdag hoeven kinderen van de t/m groep 1-2 niet meer thuis te blijven van school of opvang. Zolang de snotneus niet gepaard gaat met koortsklachten, hoeft een kind niet langer thuis te blijven.

Nieuwe schooljaar:
In 2020-2021 gaan we werken met het 5-gelijke-dagen-model. De kinderen gaan dan elke dag van 8.30-14.00 uur naar school. Vorige week heeft u informatie ontvangen over de mogelijkheden van bso. Als u daar gebruik van wilt maken, dan is het handig als u uw kind(eren) snel aanmeldt. Het kan namelijk zijn dat er veel kinderen aangemeld worden en nieuwe collega’s moeten worden aangesteld.

Groepsindeling 2020-2021:
Groep 1-2

maandag    Juf Astrid
dinsdag      Juf Astrid
woensdag   Juf Astrid                              
donderdag  Juf Femke                                   
vrijdag        Juf Femke

 

Groep 3-4

maandag    Juf Saskia
dinsdag      Juf Saskia
woensdag   Juf Saskia / juf Daniëlle
donderdag  Juf Daniëlle
vrijdag        Juf Daniëlle

 

Groep 5-6

maandag    Juf Vacature*
dinsdag      Juf Vacature*
woensdag   Juf Hester
donderdag  Juf Hester
vrijdag        Juf Hester

 

Groep 7-8

maandag     Juf Judith
dinsdag       Juf Judith
woensdag    Juf Judith
donderdag   Juf Judith
vrijdag         Juf Judith

 

Directeur:               René Venneker             dinsdag en donderdag

Intern begeleider:   Marchien Bakker          dinsdag en donderdag

Conciërge:              Monique Buter              maandag en woensdag 8.00-12.00

Administratieve ondersteuning:Anita Zuurbier      donderdagochtend

Onderwijsassistent:                  Lara de Koekkoek maandag, woensdag en vrijdag                                     

Leerlingbegeleider:        Joyce Nieman    maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Ondersteunende leerkracht:  Joke Mans  maandag en donderdag

Vakleerkracht bewegingsonderwijs  Ryanne Slooten             maandag en donderdag

 

* Juf Emma
Juf Emma gaat De Bonte Mol verlaten. Emma wil graag 5 dagen een eigen groep en wij kunnen haar slechts een baan voor 2 dagen bieden. Afgelopen dinsdag heeft juf Emma gehoord dat ze is aangenomen op basisschool De Zonnewijzer in Heerhugowaard. Een leuke school waar Emma met open armen ontvangen zal worden. Wij wensen juf Emma een mooie tijd op De Zonnewijzer. We gaan haar hier missen.
Dit betekent dat wij een vacature hebben in groep 5-6 voor 2 dagen per week. Deze vacature is inmiddels bekend gemaakt en we hopen op een goede vervanger voor juf Emma. De sollicitatiegesprekken vinden pas in de laatste week voor de zomervakantie plaats. Zodra we meer informatie hebben zullen we u informeren.

Met vriendelijke groet,
René Venneker

update update