onderwijs update 15 mei 2020

Beste ouders/verzorgers,

De eerste schoolweek na enkele maanden van thuisonderwijs zit er op. Wat heerlijk om weer kinderstemmen in school te horen. Wat fijn om weer ‘echt’ contact met elkaar te hebben. Natuurlijk ziet een lesweek er vooralsnog heel anders uit. De lokalen zijn anders ingericht, er zijn duidelijke hygiëneafspraken gemaakt, de kinderen blijven de hele dag op school, ouders van kinderen tussen 4 en 12 jaar mogen het schoolplein niet meer op en zo zijn er nog wel meer veranderingen.

Er is ook nog steeds geen normaal weekprogramma. De kinderen gaan voor de helft van het aantal dagen naar school. Op de andere dagen wordt er nu echt van ze verwacht dat ze aan hun thuiswerk gaan werken. Dit is dus anders dan in de afgelopen 2 maanden. Het thuiswerk is een belangrijker deel van de schoolweek geworden.
Dat is niet voor elk kind even gemakkelijk. Soms is hulp van een volwassene thuis zelfs noodzakelijk.
Hoewel er dus weer een begin is gemaakt met het ‘normale’ onderwijs, wordt er nog steeds veel gevraagd van ouders en leerkrachten om alles goed te plannen en goed af te stemmen.

Het is op dit moment onduidelijk wat de situatie per 2 juni gaat worden. Blijven we met halve groepen werken tot de zomervakantie (en zelfs ook in 2020-2021?) of gaan we per 2 juni weer met hele groepen naar school. We wachten de berichtgeving af.

We zijn trots op onze kinderen en onze ouders. Samen komen we door deze lastige tijd. Natuurlijk gaat er op school wel eens iets mis, of vergeten we iets. Dat geldt ongetwijfeld ook voor u in de thuissituatie. Laten we elkaar daar niet op afrekenen, maar vooral omarmen dat we samen sterk zijn.
Ik ben ook trots op alle medewerkers van de school; de leerkrachten, de onderwijsassistent, onze vakleerkracht gym, de administratief medewerkster, de intern begeleidster, onze conciërge, de collega die ons helpt in groep 1-2, op alle medewerkers van de kinderopvang en op Blosse.
Samen hebben we ons uiterste best gedaan en als ik de afgelopen periode globaal beschouw dan is er heel veel goed gegaan!

Als u vragen heeft over het onderwijs aan uw kind(eren), wacht dan niet met het stellen van vragen aan de leerkracht(en) van uw kind. Stel uw vragen direct, dan kunnen we daarop anticiperen.

 

Dan nog even wat praktische mededelingen:
- De studiedagen van 29 mei en 2 juni komen te vervallen. Op deze dagen hebben de kinderen volgens rooster gewoon les.
- Volgend schooljaar starten we weer met 4 groepen. In de komende weken wordt de indeling van de leerkrachten in 2020-2021 besproken. De verwachting is dat er niet heel veel zal veranderen.

 

Nog even wat mooie berichten:
- Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen en ouders zich aan alle afspraken houden die gemaakt zijn i.v.m. corona.
- Het systeem van luchtzuivering op De Bonte Mol is hypermodern. Het zorgt ervoor dat de ruimtes momenteel optimaal geventileerd worden en dat de luchtstromen van de lokalen volkomen gescheiden van elkaar ingeregeld zijn. Het zorgt voor een prima luchtkwaliteit op onze school.
- Ook onze vakleerkracht Ryanne is weer begonnen met het geven van gymlessen. Ook hier gelden allerlei regels, maar Ryanne zorgt voor prima gymlessen.

 

Onder deze berichten vindt u een bericht van het College van Bestuur van Blosse.

 

Met vriendelijke groet,
René Venneker

 

 

Datum : 12 mei 2020                                     Betreft : ziekte kinderen

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Eerder hebben we laten weten dat wanneer uw kind milde klachten heeft, hij/zij thuis moet blijven en niet naar het kindcentrum kan.

Vanuit de GGD zijn wij verplicht te melden als er 3 of meer kinderen in een groep zijn met klachten van neusverkoudheid en/of hoesten en/of koorts. De medewerkers van de GGD stellen daarna een onderzoek in en nemen zo nodig testen af – met toestemming van de ouders.
Bij alle kinderen met een bevestigde coronavirusinfectie voert de GGD vervolgens een bron- en contactonderzoek uit. De GGD bepaalt de maatregelen die verder genomen moeten worden op de het kindcentrum en stemt dit verder af.

We willen u daarom vragen dat wanneer u uw kind afwezig of ziek meldt, u aangeeft of uw kind klachten heeft van neusverkoudheid en/of hoesten en/of koorts.

Kinderdagopvang
Voor kinderen van 0- 4 jaar meldt u uw kind via Konnect af en geeft u bij “opmerking toevoegen” aan dat uw kind klachten heeft.

BSO en onderwijs
Wanneer u uw kind bij de BSO hebt aangemeld maar hij/zij vervolgens klachten krijgt en/of ziek wordt, meld dan u uw kind via Konnect af en geef bij “opmerking toevoegen” aan dat uw kind klachten heeft.

Bij onderwijs vragen we u bij de leerkracht aan te geven dat uw kind niet naar school komt en dat uw kind corona gerelateerde klachten heeft.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,
Adrie Groot, Jeanette de Jong en Jeroen Spanbroek
College van Bestuur

update update