Gevolgen kabinetsinformatie

Het kabinet heeft vanmiddag crisisoverleg gevoerd met het RIVM en besloten dat de scholen en kinderdagverblijven vooralsnog geopend blijven. 

Dit betekent dat de kinderen naar school en de opvang kunnen blijven komen, mits zij geen gezondheidsklachten hebben. Dit betreft dan neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts. 

Dus, als uw kind verkouden is, keelpijn heeft, hoest of koorts heeft, hou uw kind dan thuis. Meld uw kind wel ziek. Dit kan inmiddels via FIEP.

In vervolg op de maatregelen van de overheid heeft het bestuur van Blosse besloten dat er op Blosse kindcentra geen evenementen meer worden  georganiseerd, evenals schoolreisjes en excursies.  

Ondanks dat kinderen niet als risicogroep worden aangemerkte worden grote samenkomsten van kinderen in het kindcentrum zoveel als mogelijk beperkt.  

Het kabinet heeft geadviseerd om met milde klachten thuis te blijven. Dit betekent dat er ook van medewerkers op school ziekmeldingen kunnen binnenkomen. Het kan zo zijn dat, wanneer er geen invalleerkrachten beschikbaar zijn, groepen naar huis gestuurd moeten worden. 

We realiseren ons dat deze maatregelen een groot beroep doen op de flexibiliteit van ouders en van de medewerkers. We vertrouwen op uw begrip.  

Op de website van Blosse kunt u alles vinden over de acties die Blosse doet om de situatie zo beheersbaar mogelijk te houden. Deze informatie wordt dagelijks geactualiseerd. 

Het team van De Bonte Mol doet een een dringend beroep op de medewerking van alle ouders. Als we u bellen om te melden dat uw kind ziek is, gaan wij er vanuit dat u uw kind ook snel komt ophalen. In een dergelijke situatie halen we uw kind uit de klas in afwachting van uw komst. Wij raden u aan om bij thuiskomst de huisarts te bellen om te vragen wat u het best kunt doen. 

 

 

corona corona