Vervangingsproblematiek

Leerkracht ziek

Voor het eerst sinds lange tijd hebben we vandaag de vervanging niet adequaat kunnen oplossen met een vervangende leerkracht. Toen juf Saskia zich vanmorgen ziek meldde is eerst contact gezocht met onze leerkrachten in de flexpool. In de Blosse-flexpool zitten tientallen invallers. Zij waren echter allemaal reeds ingezet óf zelf ziek. Voor vandaag en morgen was dus geen vervanging beschikbaar.

Intern is op onze kleine school niet zo heel veel te schuiven, dus dan ontstaat er direct een probleem. In het afgelopen jaar hebben we weinig zieke collega’s gehad. Daarom lijkt het probleem op De Bonte Mol wellicht niet zo groot. Toch is er een héél groot probleem aan het ontstaan. Bij ziekte of afwezigheid van een collega zitten we direct met onze handen in het haar.

Vandaag hebben we aan de ouders van groep 3-4 gevraagd om hun kind thuis te houden. Juf Lara vangt de kinderen op die vandaag naar school komen. Dat is een noodmaatregel. Morgen komt juf Danielle extra werken.

Als juf Danielle morgen niet in de gelegenheid was om extra te werken, zouden de kinderen van groep 3-4 niet naar school gekund hebben. We realiseren ons dat een dergelijke maatregel heftig en vervelend is voor (werkende) ouders, maar nood breekt wet. Op De Bonte Mol hebben we dit tot dusver weten te voorkomen, maar het moment dat u uw kind thuis moet houden komt er, vrezen wij, aan. 

Wij zullen dat tenminste een dag van tevoren aankondigen, zodat u ‘iets’ kunt regelen voor de opvang van uw kind(eren). Natuurlijk hopen wij dat we dergelijke mededelingen nooit hoeven te doen, maar ik zie op collega-scholen dat dit steeds vaker zo opgelost moet worden.

Verder hopen we natuurlijk dat het coronavirus ons dorp voorbij gaat, want als dat er ook nog bij gaat komen.......

79727995-00C5-458B-8B16-483B96B66CE6 79727995-00C5-458B-8B16-483B96B66CE6