27 juni a.s. prikactie! Basisscholen in Nederland en dus ook De Bonte Mol beginnen een uur later, om 9.30 uur.

ingevoerd op 13-06-2017

Beste ouders, verzorgers van De Bonte Mol, 

 

In de media zijn de afgelopen tijd regelmatig berichten geweest over acties en onvrede in het basisonderwijs. Er is een Facebookgroep opgericht: PO in actie, met twee speerpunten: eerlijk salaris en minder werkdruk. 

 

Op De Bonte Mol zijn wij het eens met deze standpunten en herkennen wij ons in de problemen die beschreven worden. Wij maken ons ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs, de toekomst van jullie kinderen. In deze brief leggen wij uit waarover deze zorgen gaan en vragen wij om jullie steun en hulp.

De enorme werkdruk en de (relatief) lage salarissen hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel vakmensen zijn gestopt en dat er weinig mensen zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een tekort aan leraren en onderwijsassistenten. Dit zal in de aankomende jaren schrikbarend gaan groeien.

In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Afwachten is geen optie meer!

 

Inmiddels is het initiatief van PO in actie groot opgepakt en hebben alle vakbonden en werkgeversorganisaties zich hierbij aangesloten. Ook de gezamenlijke schoolbesturen in de gehele kop van Noord Holland, ondersteunen deze actie. Deze brief kunt u hier (/content/26350/download/clnt/75606_17.06.07_29__steunbetuiging_po_in_actie.pdf) lezen. 

 

Belangrijk om te weten is dat we actie gaan voeren. Op dinsdag 27 juni beginnen de basisscholen in Nederland en dus ook De Bonte Mol een uur later, om 9.30 uur

 

In dit uur zullen de leerkrachten de tijd nemen om aan hun administratie te werken. Geen makkelijke beslissing omdat we onze leerlingen niet graag benadelen. Wij zijn er echter van overtuigd dat de leerlingen nog meer benadeeld zullen worden als dit probleem niet opgepakt wordt door de politiek. 

 

Wij hopen uiteraard op uw begrip en steun. En vragen u om op www.pofront.nl  de petitie te tekenen waarmee u aangeeft achter de speerpunten te staan.

Iedereen van het onderwijspersoneel van onze school heeft deze petitie getekend.

 

We leggen u graag verder persoonlijk uit waarom wij dit zo belangrijk vinden, dus spreek ons zeker aan als u daar benieuwd naar bent. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Team van De Bonte Mol

 

IMG_4388 IMG_4388

Reacties
Reactie: (Gea Kramer)
13-6-2017, 12:57
ik sta achter de actie!